26 april 2015
16:00

Säffle FF 2

Referat: Västanviks AIF - Säffle FF 2

I dagens match var det Säffle 2 som stod för motståndet och då vi för ett tag sedan slog deras förstalag med 3-0 kändes det som en överkomlig uppgift på förhand. De överraskade dock lite i första omgången då de slog Kil med 3-1 så lite osäkerhet fanns det ändå inför matchen.
Osäkerheten släppte dock en hel del redan i andra minuten då vi kunde ta ledningen efter ett fint anfall på vänsterkanten. Det avslutades med att Tobbe slog ett hårt inlägg som Djuka i kamp med en försvarare kunde skarva vilket ställde målvakten maktlös. Detta fick nervknutarna (om det nu fanns några) att släppa och vi kunde rulla bollen på ett fint sätt vilket tillsammans med längre bollar som ryckte isär försvaret gav oss mångal lägen. Även om vi inte utnyttjade de skottlägena som dök upp på bästa sätt kom tvåan i 14:e min efter ännu ett fint anfall. Det började hos Marco på högerkanten och bollen gick sen via Per-Darko ut till Djuka på vänsterkanten. Han tar sig runt sin back o slår ett hårt inlägg som en av Marco o Micke störd försvarare styr i eget mål.
Vi visade fortsättningsvis på finfint bollrull på ett o två tillslag samtidigt som vi flyttade bollen runt på planen så Säfflespelarna fick jobba hårt för att få låna bollen och då blev det oftast kortvarigt bollinnehav.
Trean kom som ett brev på posten då Darko säkert slog in en straff efter 22min. Detta efter att Djuka fått bollen o utmanat siste försvarare vilken han ryckte förbi men blev fälld så straffen var solklar.
Resten av halvleken blev mållös även om vi hade flera fina lägen och skulle nog haft en straff till när Djuka än en gång sparkades ner men så blev icke fallet. Vi fick även se en frispark från Darko ramma ribban så det kunde blivit några mål ytterligare.
I slutminuten kom Säffles första skott på mål men det var riktigt farligt då det dök upp ett fritt skottläge strax innanför strafflinjen men Branco visade sin skicklighet parerade skottet.

Det blev en smakstart för oss även i andra halvlek när Djuka i tredje minuten får visa upp sin explosivitet och målkänsla.
Det började med ett Säffle uppspel som Darko nickar tillbaka till Micke som nickskarvar bollen vidare men det ser ut som en Säffleback har koll på bollen. Då hade han inte räknat med Djukas speed och med ett litet ryck flyger han förbi backen o får friläge som han iskallt utnyttjar.
Det är forsatt bra fart på bollen och alla spelare är med i spelet och det är inte alls det bollduttandet som tidigare infunnits sig tidvis i matcherna. Detta gör att även om spänningen är borta så är det en kul match att titta på vilket gläder alla som är på plats.
Efter 54min kommer femman när Per L lyfter fram en lång hög boll mot Micke som han tar hand om och på ett starkt sätt bryter sig igenom till ett friläge med säkert avslut som resultat.
Milan som gör sin bästa insats iår visar mellan 63-68:e minuten upp fantastiskt passningsspel då han först ger Djuka friläge till höger som målvakten parerar. I anfallet efter är det Micke som med en preccisionspassning serveras friläge som även det pareras av målvakten. Några minuter senare friställer han sin tredje lagkompis på kort tid när nyinbytte Anton får fritt läge till höger och han kan med sina första bollkontakter i matchen säkert rulla in bollen till 6-0.
Sista 20min spelas sen av under full kontroll av oss även om bolltempot går ner och vi inte rör oss på samma fanstastiska sätt som tidigare i matchen. Detta kan vi nog ta med tanke på spelet som visades upp tidigare i matchen.
Totalt sett en kanoninsats där vi hade bra variation mellan fint kortpassningsspel och längre bollar. När vi sen också nästan helt slapp en massa onödigt bollhållande på mitten fick Säffle svårt att få tag i bollen innan vi kom till avslut. Kul även för hemmapubliken att få se våra juniorer i truppen få bra med speltid och komma med i målprotokollet. Spelarkritik är lätt idag då alla gjorde fina insatser och spelade på det sätt som man ska men Djukas är svårt att inte nämna extra då han är inblandad i fyra av målen och han har givit vårt spel en ny dimmension.
Till sist måste vi ge Säffles unga lag en eloge för att de under hela matchen försökte ha ett eget spel o inte bara sopa iväg bollen fast de var hårt tillbakatryckta,

Matchfakta: 6-0 (3-0)

1-0 2min Djuka (Tobbe) Tobbe slår ett hårt inlägg som Djuka styr imål.
2-0 14min Självmål (Djuka) Djuka runt sin back på väkanten o hårt inlägg som försvare styr i mål.
3-0 22min Darko (straff) Djuka fälld med straff som följd.
4-0 48min Djuka (Micke) Mick nickskarvar en boll som Djuka rycker sig fri på.
53min Marco ut Frykholm in
5-0 54min Micke (Per L) Per lyfter en långboll som Micke tar hand om o trycker bort försvarare innan avslut
66min Djuka ut Anton in
6-0 68min Anton (Milan) Milan frispelar Anton till höger o avslutet är säkert.
70min Tobbe ut Erik in
76min Micke ut Emil in